My Cart
0.00
My Cart
0.00
Blog
ένα ζευγάρι χέρια με φορεμένες βέρες που αγκαλιάζουν μια καρδιά

Πώς να οργανώσετε ένα βιώσιμο γάμο

Είναι εφικτό να οργανώσετε ένα βιώσιμο γάμο και να παραμείνει όπως τον είχατε ονειρευτεί; Φυσικά! Ο μέσος γάμος εκπέμπει περίπου 14,5 τόνους διοξειδίου του άνθρακα, σαφώς περισσότερους από τους 12 τόνους που εκπέμπει ο μέσος άνθρωπος κατά τη διάρκεια ενός ολόκληρου έτους. Αν θέλετε η μεγάλη σας ημέρα να έχει φιλική προς το περιβάλλον εστίαση, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος! Ρίξτε μία ματιά στις παρακάτω συμβουλές για τον προγραμματισμό μίας εκπληκτικής και οικολογικής ημέρας γάμου.

Διαλέξτε έναν Τοπικό Χώρο Δεξιώσεων

Πραγματοποιώντας την τελετή και τη δεξίωσή σας κοντά στο σπίτι σας, μπορείτε να μειώσετε τον αντίκτυπό σας στο περιβάλλον. Με αυτόν τον τρόπο, θα μειώσετε όχι μόνο το κόστος του ταξιδιού, αλλά και τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που προκαλούνται από τα ταξίδια και τις μακρινές μετακινήσεις.

Επιπλέον, μπορείτε να οργανώσετε τη μεταφορά των καλεσμένων σας, ώστε να ταξιδέψουν όλοι μαζί και όχι ξεχωριστά. Αντί, λοιπόν, να χρησιμοποιήσετε πολλά διαφορετικά αυτοκίνητα, οργανώστε τη μετακίνησή τους με ένα μικρό λεωφορείο.

Αξιοποιήστε τη Φύση

Ένας ακόμη έξυπνος τρόπος για έναν βιώσιμο γάμο είναι να αξιοποιήσετε πλήρως τη Μητέρα Φύση. Μπορείτε να παντρευτείτε σε ένα φυσικά όμορφο μέρος, όπως η παραλία, ένας κήπος ή η εξοχή, ώστε να μειώσετε την ανάγκη διακοσμητικών μίας χρήσης.

Χρησιμοποιήστε ηλιακά φώτα για να δημιουργήσετε μία μαγική ατμόσφαιρα και διακοσμήστε το χώρο με φυτά σε γλάστρες, τα οποία μπορείτε να κρατήσετε εσείς, ή να τα δωρίσετε στους καλεσμένους σας.

Επιλέξτε την Οικολογική Μόδα

Γνωρίζατε πως η μόδα του γάμου συμβάλλει σημαντικά στην περιβαλλοντική ζημία; Σύμφωνα με το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών, η ρύπανση που προκαλείται είναι η δεύτερη υψηλότερη ρυπογόνος διαδικασία των υδάτων στον κόσμο.

Όταν επιλέγετε το φόρεμα των ονείρων σας, θυμηθείτε πως υπάρχουν φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές. Μερικές από αυτές είναι η ενοικίαση, η αγορά από βιώσιμες επωνυμίες ή η επιλογή ενός vintage φορέματος. Η υψηλή ποιότητα ακολουθείται από υψηλό κόστος και οι παραπάνω επιλογές σας επιτρέπουν να αγοράσετε ένα φόρεμα, που ενδεχωμένως διαφορετικά να ήταν εκτός του προϋπολογισμού σας.

Η πιο φιλική προς το περιβάλλον επιλογή είναι αυτή ενός φορέματος που δεν θα χρησιμοποιηθεί μόνο μία φορά. Φανταστείτε πόσο υπέροχο θα είναι φορέσετε το νυφικό σας σε ένα δείπνο επετείου με το σύντροφό σας και πόσες γλυκιές αναμνήσεις θα επαναφέρει!

Προσκαλέστε με Συνείδηση

Μπορείτε να μειώσετε το περιβλλοντικό αποτύπωμα της ξεχωριστής ημέρας σας, δημιουργώντας ένα γαμήλιο ιστότοπο και ζητώντας από τους καλεσμένους σας να απαντήσουν ηλεκτρονικά. Έτσι, όχι μόνο θα μειώσετε τη χρήση χαρτιού, αλλά και τις εκπομπές που θα δημιουργηθούν με την παράδοση των προσκλήσεων.

Εάν θέλετε να στείλετε φυσικές προσκλήσεις, προσπαθήστε να ελαχιστοποιήσετε τον αριθμό των σελίδων που θα χρησιμοποιήσετε. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές φιλικών προς το περιβάλλον προσκλήσεων. Θα βρείτε προσκλήσεις από ανακυκλωμένο χαρτί, ανακυκλωμένο ύφασμα, ακόμη και από πέτρα ή ξύλο! Επιπλέον, η παράδοση των προσκλήσεων δια ζώσης, θα ελαττώσει τόσο την οικολογική, όσο και την οικονομική επιβάρυνση της ταχυδρομικής μεταφοράς.

Αγοράστε Ηθικές Βέρες

Εάν επιθυμείτε ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι, το οποίο να αποτελεί μία βιώσιμη επιλογή, προτιμήστε τα διαμάντια που καλλιεργούνται στο εργαστήριο. Ο μοϊσανίτης αποτελεί μία εξαιρετικά σπάνια, φυσική ορυκτή πέτρα που δεν βλάπτει το περιβάλλον. Το καλύτερο είναι πως μοιάζει εκπληκτικά με το διαμάντι, όσον αφορά την όψη αλλά και την ανθεκτικότητα, έχοντας φυσικά πολύ μικρότερο κόστος.

Αδιαμφισβήτητα, μία ακόμη εξαιρετικά οικολογική, οικονομική και άκρως συναισθηματική επιλογή, αποτελεί εκείνη ενός πολύτιμου οικογενειακού κειμηλίου.

Ελπίζουμε πως οι συμβουλές μας θα σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε την απόλυτη οικολογική ημέρα γάμου, που θα λατρέψετε και οι δύο –δίχως να επιβαρύνετε καθόλου την περιβαλλοντική σας συνείδηση. Καλό προγραμματισμό!

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Click outside to hide the comparison bar
Compare
econscious store